50e VECON Business School van Nederland

Lyceum Schravenlant is vijftigste Business School van Nederland

De havo-afdeling van Lyceum Schravenlant is vanaf woensdag 18 maart officieel de vijftigste school in Nederland die zich VECON Business School mag noemen. Op die dag neemt de school de felbegeerde certificering in de vorm van een plaquette in ontvangst.
Een school die gecertificeerd VECON Business School is, ziet het belang in van ondernemerschap. Nederland is niet voor niets al eeuwen een wereldspeler in de handel. En de Business School is het antwoord voor al die leerlingen die dromen van een eigen bedrijf, of die voor zichzelf een rol in de (wereld)handel zien weggelegd. Lyceum Schravenlant is de eerste school in de regio waar leerlingen de kans krijgen zich extra voor te bereiden op zo’n toekomst.

De Business School begint al in de onderbouw en wordt in de hoogste klassen voortgezet binnen het profiel Economie & Maatschappij. Naast het gewone lesprogramma is er onder andere een intensieve uitwisseling met het bedrijfsleven, worden er ondernemersvaardigheden getraind, doen de leerlingen mee met een beleggingswedstrijd, en krijgen ze vanzelfsprekend een waardevol certificaat van VECON Business School naast hun havo-diploma.

Ook het Ministerie van Economische Zaken onderschrijft het belang van de Business Schools. Daarom heeft Paul Thewissen namens het Ministerie tijdens de officiële bijeenkomst voor een publiek van leerlingen van de Business School en genodigden gesproken over “Onderwijs en ondernemerschap”. Namens de Gemeente Schiedam was wethouder Mario Stam aanwezig.